Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA
2019 Tarkastukset:
Vko 1: Turku, Tampere
Vko 2: Turku
Vko 3: Lohja, Helsinki
Vko 4: Espoo, Helsinki
Vko 5: Turku, Lahti, Vihti
Vko 6: Turku, Helsinki
Vko 7: Turku
Vko 8: Turku, Helsinki
Vko 9: Turku
Vko 10: Turku
Vko 11: Tampere
Vko 12: Helsinki
Vko 13: Tampere, Jyväskylä
Vko 15: Turku, Helsinki
Vko 16: Turku, Helsinki
Vko 17: Turku, Tampere
Vko 18: Turku
Vko 19: Turku
Vko 20: Turku, Helsinki, Forssa, Lohja,
Vko 21: Helsinki
Vko 22: Turku, Helsinki, Salo
Vko 23: Turku
Vko 24: Turku, Helsinki, Orivesi, Kustavi
Vko: 25 Kustavi
Vko 26: Helsinki, Mynämäki, Kuusankoski
Vko 27: Turku, Helsinki, Salo
Vko 28: Turku, Helsinki
Vko 30: Marttila, Kaarina
Vko 31: Taivassalo, Helsinki, Karkkila
Vko 32: Turku, Lieto
Vko 33: Salo, Turku
Vko 34:  Vantaa, Kuopio
Vko 35: Oulu
Vko 36: Turku, Kuusankoski, Kitee
Vko 37: Turku
Vko 38: Turku
Vko 39: Turku
Vko 40: Turku
Vko 41: Helsinki
Vko 42: Helsinki
Vko 43: Pori, Helsinki, Salo
Vko 44: Helsinki, Turku
Vko 45: Turku, Piikkiö, Helsinki
Vko 46: Helsinki

2018 tarkastukset:
Vko: 52: Turku
Vko 51: Turku, Helsinki, Tampere
Vko 50: Turku, Helsinki
Vko 49: Turku
Vko 48: Turku, Helsinki
Vko 47: Turku
Vko 46: Turku
Vko 45: Turku, Helsinki
Vko 44: Turku

Vko 43: Turku
Vko 42: Helsinki
Vko 41: Turku
Vko 40: Turku, Helsinki
Vko 39: Turku, Lempäälä, Lahti
Vko 38:
  Turku
Vko 37: Turku

Vko  36: Turku
Vko 34: Turku, Rauma
Vko 33: Turku, Helsinki
Vko 32:: Turku,
Vko 31: Tampere, Kuopio
Vko 30: Turku

Vko 29: Ylöjärvi, Turku
Vko 28: Turku
Vko 27: Turku
Vko 26: Helsinki, Turku
Vko 25: Turku, Pori, Tampere
Vko 24: Turku, Tampere,
Vko 23: Turku, Tampere, Helsinki
Vko 21: Turku
Vko 20: Helsinki
Vko 19: Turku
Vko: 18: Turku
Vko 16: Turku
Vko: 15 Kangasala
Vko 14: Turku
Vko 13: Turku
Vko 12: Loimaa
Vko 11: Loimaa, Ikaalinen, Turku, Helsinki
Vko 10: Turku, Helsinki
Vko 9: Tampere, Turku
Vko 8: Turku, Helsinki, Lahti
Vko 7: Turku
Vko 6: Turku
Vko 5: Turku
Vko 4: Helsinki, Turku
Vko 3: Tampere, Turku
Vko 2: Turku
Vko 1: Turku, Paimio, Helsinki, Rauma

ASIAKASKOKEMUKSIA JA PALAUTTEITA:


Palaute:

 Meillä todettiin noin kuukausi sitten lepakoiden aiheuttama ludehavainto sisätiloissa. Mitään muita merkkejä ei löytynyt, ei puremia eikä jälkiä sängyissä eikä muuallakaan.

 

 Asiaa kuitenkin vaivasi todella paljon mieltäni. Ensimmäisen luteen löydettyäni ei uni oikein tullut silmään ja netistä tulikin sitten luettua luteista kaikki mahdollinen mitä löysin. Sieltä luin myös ludekoirista. Otin kumminkin ensin yhteyttä tuholaistorjujaan ja hän antoi varmuuden siitä, että koirat olisivat meidänkin käytettävissä vaikka asumme toisella puolella Suomea. Hän lupasikin välittää yhteydenottopyynnön Niinalle.

 

 Niina ottikin yhteyttä jo samana iltana. Olin todella helpottunut jo juttuseurasta. Niinan kanssa puhuminen ja hänen tietämyksensä luteista, niiden käyttäytymisestä ja elintavoista, rauhoitti mieltäni. Joku joka ymmärsi niin hyvin huoleni, pelkoni ja uupumuksen asian jatkuvasta ajattelemisesta oli aivan ihanaa. 

 

 Niina lupasi ilmoitella seuraavana päivänä tarkastuksen hinnasta ja ajankohdasta. Hinta ei ollut mahdoton ja halusimme kartoittaa ongelman laajuuden ennenkuin mietimme myrkytystä. Niinpä jo vajaan viikon päästä yhteydenotasta Niina ja pojat tulivat meillä käymään. Silmämääräinen tarkastus sisällä ja vintillä antoi viitteitä siitä ettei mitään hälyyttävää löydy ja koirat vielä varmistivat asian.

 

 Meillä oli onnea, että huomasimme / löysimme ne kaksi yksilöä ajoissa ennen niiden pääsyä lisääntymään. Nyt alkaa työ lepakoiden häätämiseksi ja seuranta luteiden suhteen jatkuu. Näihin saimme paljon vinkkejä ja neuvoja. Niinalla oli mukana kuvia luteista, nymfeistä, kuorista ja jäljistä, nyt osaamme itse niitä paremmin tarkkailla.

 

Käynnistä jäi tunne, että selviämme tästä vaikka vielä ei voi ihan huokaista, työtä riittää, kiitos lepakoiden.

 

 Todella suuret kiitokset käynnistänne ja tuesta!  Suosittelen lämpimästi Niinan ja poikien palveluita. Tilanteen kartoitus ja asiaan perehtyneen henkilön kanssa keskustelu antaa mielenrauhaa ja varmuutta jatkotoimenpiteille.

 

 Syysterveisin

 

 - asiakas, Itä-Suomi


Kutsuin Niinan "koirapartion" kotiimme nyt loppukesästä aivan liian pitkän arpomisen jälkeen, Ainoa kritkiikki kohdistuu itseeni, etten pitänyt päätäni ja kutsunut ProNosea paikalle jo aiemmin, niin paljon oloni on helpottunut!

 

Meillä oli sellainen tilanne, että lähisukulaisen luota paljastuneen ludeongelman jälkeen kotona tehtiin epävarma havainto, ja myrkytettiin varalta kolmesti. Mitään merkkejä luteista ei kotoa löytynyt, mutta pelot ja epäilykset valtasivat mielen, veivät yöunet ja hermot, ja uupuminen oli lähellä kun kaikki mahdollinen ja mahdoton keittopestiin, saunotettiin ja pakastettiin. Siinä oli kuukausien työ, jonka kruununa jännetuppitulehdukset joita ei helpottanut potran vauvan kantelu, nostelu ja yöheräämiset. Jouduin lopulta turvautumaan unilääkkeisiin, jotta saisin edes välillä nukuttua, ja ihan fobian rajalla heiluttiin. Perehdyin ludeongelman torjuntaan heti alusta asti perusteellisesti, mutta samalla kun toimimme oikein ja huolellisesti, ei kaiken kertyneen faktan ja etenkin kauhukertomusten jälkeen näiden pienten piileskelevien pirulaisten poissa pysymisestä voinut olla varma, ja mielenrauha oli kaukainen haave. Kaikki roskahituset piti tarkistaa, tahrat, näpyt, finnit, ihottumat saivat paniikinomaisia reaktioita aikaan, Sängyt ja sohvat piti käännellä. tarkistella ja höyrypestä säännöllisesti, että saisi taas vähän nukuttua. Aivan hirveää, ja ihmissuhteetkin siinä kärsivät.

 

Lopulta sovin lähes vuoden kuluttua ongelman alkamisesta Niinan kanssa käynnistä meillä samalla, kun heillä oli muutakin asiaa tänne Pohjois-Suomeen. Sovimme että kaikki nämä ongelma-asunnot tarkistetaan samalla kertaa. Näin hintakin, joka jo muutenkin on aivan asiallinen, muodostui varsin kohtuulliseksi.

 

Ja miten mahtavaa olikaan, kun tämä pitkään odotettu päivä viimein koitti! Niina työpareineen on todella ammattitaitoinen, empaattinen, rauhoittava, tukea antava ja taitava. Asunnot tarkistettiin ensin silmämääräisesti ja sitten koirien kanssa, ja (tähän enkelikuoromusiikkia) - ei havaintoja elävistä kutsumattomista lemmikeistä! 

 

Meillä on mennyt nyt tosi hyvin, ja olen nukkunut pitkästä aikaa kuin orava pesässään, ilman yöllistä tarkistelupakkoa! Sukulaiset omalla tahollaan ovat niin ikään kovin helpottuneita, ja vihdoinkin voimme kyläillä ilman takaraivoon hiipiviä pelkoja. Ihanaa!

 

 Myös käynnin jälkeen Niina on ollut yhteyksissä ja kysellyt kuulumisia, ja käynnin aikana sain tähän asti selkeästi oikeellisinta, ajantasaista, helppotajuista ja rehellistä tietoa aiheesta. 

En voi kuin suositella!

T. Nimim.. Helpottunut ja Kiitollinen :D


Asiakaspalaute sähköpostilla tulleesta hyönteistunnistuksesta:

Huh, kiitos ihan tuhannesti nopeasta vastauksesta. Ei meinannut tulla itkusta loppua. Ihanaa palvelua ja ammattitaitoa sinulla, kiitos. 

 
Mukavaa viikonloppua!  



Tässäpä palaute:

 
Eli lutikkapainajainen alkoi meillä joulun alla 2018. Alkuperä oli melko varma eli tyttö toi kirppikseltä kankaan ja tuumasi, että se haisee pahalle. Haistoin sitä, ja oli muuten sellainen haju mitä en ole ikinä haistanut ennen. Nakkasin sen pussiin ja ulos. Noin 1,5 vrk:n kuluttua istuin sohvalla (johon tyttö heitti kankaan) ja huomasin ötökän kävelevän tyynyllä. Olin lukenut netistä lutikoista, joten täysin tuntematon yksilö ei ollut ja melko pian huomasin, että tämä on se pahin. Nakkasin pytystä alas ja siitä alkoi painajainen, jolle ei meinannut tulla loppua. Valvoin ehkä viikon ja jatkossa nukuin parin tunnin yöunia. Yöllä taskulampulla tuijottelin sänkyjä jne. Meillä ei löytynyt asunnosta jälkeäkään lutikoista, puhdistusfirma kävi kuitenkin varalta kaksi kertaa. Meillä kävi siis tuuri, että näin tämän yhden ja torjunta aloitettiin heti. Mutta se ei minua rauhoittanut. Se häpeä ja pelko, sitä ei voi sanoin kuvata. Pyöritin huonekaluja ja säikyin kaikkia roskia. Eristäydyin täysin, en halunnut ketään meille. Vihasin koko asuntoa ja olin valmis polttamaan kaiken. Olin sekoamispisteessä ja arki pyöri vain tämän ympärillä. Zoomailin roskia ja olin seota, jos tyttö halusi esimerkiksi  kaverille yökylään. Saunotin hänen laukut sieltä tullessa ja muuta yhtä sairasta. Olin ihan väsynyt, kun huomasin netissä jutun Niinasta ja hänen koiristaan. Mietin, onko hullua koska asuimme kaukana Turun seudulta. Äitini oli nähnyt tämän tuskan ja kehoitti kysymään hintaa. Niinalta tulikin nopeasti vastaus, joka oli ihanasti kirjoitettu ja hän selvästi ymmärsi, mitä tässä oli läpi käyty. Hintakaan ei ollut mahdoton. Niinpä Niina ja pojat tulivat käymään elokuussa 2019. Kaikki viestittely oli vaivatonta ja aikataulu joustavaa. Ulkoasu oli huomaamaton, joten tuskin kukaan edes tajusi mitä meillä oli meneillään. Niina oli asiantuntija isolla A:lla! Hän kertoi faktaa lutikoista ja niiden torjumisesta. Asunto tarkistettiin silmämääräisesti, merkkejä ei löytynyt ja sitten tuli koirat. Ja ajatella, meillä ei ollut lutikoita! Käsittämätön helpotus melkein vuoden kestäneen pelon jälkeen! Niinan ja koirien käynti on toiseksi parasta mitä olen kokenut, lapsen syntymän jälkeen :) Näin voin kyllä sanoa! Painajainen loppui ja tässä minä nyt ihan rauhassa nautiskellen omasta kodista! Voin vilpittömästi suositella Niinan palvelua ja se on takuulla hintansa arvoinen asia. Ja miten ihanaa, että voin jatkossakin lähestyä helposti Niinaa, jos tulee tähän liittyviä asioita eteen. Se miksi halusin kertoa tarinani, on tämä: Nämä pirulaiset ovat todella yleistyneet Suomessa. Niistä pitää olla tietoinen, jotta voi minimoida mahdollisuuden että tuot niitä kotiisi. Kaikki voi lähteä viattomasta kirppistavarasta ja loppu on historiaa. Mutta on myös ihanaa, että meillä on tälläinen palvelu Suomessa, Niina ja pojat, kaikella rakkaudella ❤
 
-Toripolliisi



Hei, kiitos vielä kun pääsit nopealla aikataululla käymään ja tarkastamaan paikat. Oli suuri helpotus, kun mitään ei löytynyt, vaikka paikat tarkastettiin sekä ihmissilmin että koirien toimesta. Lisäksi tuo tarkastuksen mukana annettu opastus tuli tarpeeseen. Osaamme näin tulevaisuudessa itsekkin hieman paremmin tarkastaa vaikkapa hotellihuoneen ennen asettautumista.


- Jari 


"Olen superkiitollinen Niinalle joka on pelastanut yöuneni niin monta kertaa. Sen lisäksi että hän on mahtava ammattilainen, hän on myös äärimmäisen avulias! Kahden käynnin jälkeen - jotka molemmat onneksi osoittautuivat vääriksi hälytyksiksi - olen vielä saanut "jälkihoitoapua" ja neuvoja aina kun olen niitä tarvinnut. Voin suositella Niinaa ja koiria täydestä sydämestäni"

- J



Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa teistä! Vastailit nopeasti sähköposteihin ja huomasi että sinua aidosti kiinnostaa auttaa minua. Pääsit nopealla aikataululla luoksemme mikä oli tärkeää minulle koska en saanut nukuttua öisin kun niin kova stressi oli.

 

Kun tulit meillä käymään niin otit tosi hyvin huomioon minun huoleni ja stressini lude-epäilystä. Meidän tapauksessa onneksi huoli luteista oli turha mutta sain rauhan kun koko  talomme tarkastettiin. Jo sinun ammattitaitosi sai minut vakuuttuneeksi että luteita ei ole mutta koirien haistelu toi itselleni täyden varmuuden. Kiitos!

- asiakas, Varsinais-Suomi


Hei, 
kiitos vielä, että kävitte meillä tarkastamassa, mikä meillä on tilanne. Käyntinne rauhoitti minua ja auttoi käsittelemään sitä. Hyvää jatkoa!


- asiakas, pääkaupunkiseutu


Tarkastuskohteena paritalo. Kohteessa haluttiin varmistaa, että asiakkaan toisesta talosta, jossa on jo havaittu lepakoiden aiheuttama seinäludeongelma ei ole kulkeutunut luteita tarkastettavaan kohteeseen.


Sydämelliset kiitokset teille koko porukalle, kun kävitte meillä kotona tekemässä niin ison ja perusteellisen tarkastuksen. Kyllä oli niin todella sanoinkuvaamattoman huojentunut olo, kun kaikki meillä kotona olikin hyvin! Tuntui ihan uskomattomalta, että meillä oli käynyt niin hyvä tuuri. Ja kyllä tuntuu ihanalta ajella autolla kavereita kyydissä, kun autokin tarkastettiin. ISOT KIITOKSET TEILLE KAIKESTA!!!

 Ihanaa ja aurinkoista kesää teille ja karvaisemmille kamuille tietysti lisäksi ihan hurjasti rapsutuksia ja silityksiä!!!


 Nyt on mennyt niin paljon paremmin! Elämä näyttää tosi paljon valoisammalta nyt ja voin alkaa ajattelemaan muutakin kuin kuviteltuja lutikoita. 

 
Todella iso kiitos kun kävitte!! Tykkäsin sinun jämäkästä ja huippuammattimaisesta otteesta ja siitä miten inhimillisesti lähestyit meitä. Oli myös ilo katsella koirien työtä, he todellakin tietävät mitä tekevät. 

 

T: SN



 Hei!

 
Meillähän on ollut vain yksi todettu ludetapaus ja muutama aiheettomasti osoittautunut epäilys, muut käynnit ovat olleet treenaamista.

 
Nämä ”aiheelliset” käynnit ovat hoituneet tosi hyvin.

 
Olen saanut yhteyden heti sinuun ja käynti on pystytty sopimaan tosi nopeasti, mikä on ensiarvoisen tärkeää silloin, jos on pelkona, että tosi on kyseessä!

 

Odottaminen on äärimmäisen stressaavaa näissä asioissa, varsinkin jos asiakas
”painaa  päälle” eli alkaa hysteerisenä vauhkoamaan.

 
Luotan 100%:sti koirien kykyyn löytää ötökät ja sinun ammattitaitoosi tunnistaa ne.

 
Jatkotoimet ovat hoituneet myös sujuvasti eli ongelmaa on alettu hoitaa heti ja siten myös seuraamukset on saatu heti minimoitua.

 
Palvelun hinnoittelu on ollut maltillisista, toki olemme päässeet hyvin vähillä kustannuksilla koska isoja ongelmia ei ole ollut tähän mennessä.

Raportit käynneistä ovat selkeitä.

On hyvä, että kaikki käynnit on dokumentoitu.

 
Olen kertonut hyvistä kokemuksistamme ja suositellut monelle lutikkakoiria. En oikeasti tiedä, mitä tekisin, jollen voisi soittaa sinulle!

 

 Haluan myös edelleen tarjota treenimaaston teille täältä laivasta.
Meille saatte aina tulla!

 
Kehittämisideoita?

 
Ehkä jonkinlainen muistutus ”määräaikaistarkastuksesta” olisi hyvä vaikka aina kesäsesongin jälkeen, vaikkei epäilyjä/havaintoja olisikaan.

 
Nuuskijoita odotellen,

 
terveisin,

 Sari

 
Sari Murtomäki-Eskelinen

 Hostellipäällikkö  I  Hostel Manager

 Laivahostel Borea

 Linnankatu 72

 20100 Turku, Finland

 Mobile + 358 (0)40 689 2541

 sari.murtomaki-eskelinen@turku.fi

 www.hostelborea.fi

 www.hostellit.fi

 


 

 Niina on erittäin asiantunteva luteiden tunnistaja. Hänen ihmisläheinen kohtaaminen ja rautainen ammattitaito olivat suureksi avuksi kun epäilimme asunnossamme olevan luteita. Niina totesi nopeasti ludeongelman. Hänen käytännön neuvot olivat arvokkaita tuholaisten leviämisen minimoimiseksi. Niina osasi hyvin rauhoittaa minua, jotta ei alettu hötkyilemään turhilla kustannuksilla. Suosittelen Pronosea lämpimästi!


Ystävällisin terveisin,
M
 


Hei!
Kiitos vielä kovasti viime vuoden käynnistänne. Rentokil hoiti hommansa myös. Missään vaiheessa ei ole mitään näkynyt ja oloni on erittäin helpottunut. Kiitos aivan kaikesta, olette loistotiimi
 
:) 

 Terveisin, M


Kierrätysalalla ludeongelman torjuminen on ensisijaisen tärkeää.
Ammattitaitoinen henkilökunta varmistaa omalta osaltaan, että ongelmallisia tavaroita ei päädy myymälään saakka, mutta varmimmin saamme puhtaat paperit ProNosen säännöllisesti suorittamien tarkastusten ansiosta.

Niina lutikkakoirineen suorittaa tarkastukset huolellisesti ja tehokkaasti ja tarkastusajankohtien sopiminen toimii joustavasti.

ProNoselta saamme myös ajankohtaista tietoa ja ohjeita.
Niinan toimesta järjestyvät tarvittaessa myös henkilökunnan koulutukset.

Voimme lämpimästi suositella ProNosen palveluja!



Toiminta oli ammattimaista ja siis hienoa. Tarvittaessa suosittelen kyllä. Nyt ei ole mitään luteen näköistä osunut ansoihin mutta jos niin käy otan yhteyttä. Hyvää kevään jatkoa.

- J


 

Kaik Laitilas hyvin ei ol kutsumattomi vierai (lutikoi ) näkyn Hyvin sää koirien kans homman teit

 T: T



Kiitokset ammattitaidosta - niin lutikoiden kuin kriiseilevien ihmistenkin käsittelyn suhteen. Tällä kertaa koiria ei kotiini tullut, mutta helpotusta puhelinyhteydenoton myötä kuitenkin. Vaikuttaisi väärältä hälytykseltä.   

 
Kiitokset ja lämpimät suositteluni!
 
- R

Aivan mahtavaa ja kokonaisvaltaista palvelua! Sen lisäksi, että Niina ja koirat tarkastavat kodin, Niinalta saa valtavasti tietoa aiheeseen liittyen. Niinan rauhallinen, asiantunteva, ja tilanteeseen huolella paneutuva suhtautuminen auttavat hetkellä kun omassa päässä pyörii vain paniikki. Niina ja koirat ovat pelastaneet mielenrauhani jo useammankin kerran, suurkiitokset ja suosittelut heille!


- J
Palaute:

“Olin jo ihan paniikissa kun oli viikonlopun pyöritellyt pyykkikonetta ja asioita päässäni epämääräisen löydökseni pohjalta.
Googlettelin kaikkea mahdollista aiheeseen liittyvää ja löysin ProNosen, sekä loistavat suositukset koirien käytöstä kartoittaessa ongelmaa.
Sain todella nopeasti vastauksen yhteydenottopyyntööni.
 
Sain jo seuraavana päivänä koirat kylään. Niina tuli ensin sisälle  ja kiersimme yhdessä kämpän.
Hän rauhoitteli haastatellen ja kertoili juurta jaksaen referenssejä, näyttipä vielä malliksi sinettipurkista näitä kavereita.
 
Koirat tulivat sisälle ja kiersivät yksitellen nuuskutellen koko kämpän ympäri todella tarkkaan tutkien.
Mitään ei löytynyt.
 
Onneksi oli väärä hälytys.
 
Jos pikkusenkin tuntuu siltä, että kutsumattomia vieraita voisi olla huoneistossasi, älä aikaile yhtään vaan ota pikaisesti yhteyttä jo yksin mielenrauhasi takia!
Pitkittämällä tämä asia vain pahenee – ja nopeasti, jos olet nämä kaverit kotiisi saanut!
 
Todella asiantuntevaa palvelua, kiitos!
 
- maailmanmatkaaja”
 


Sain asiantuntevinta apua teiltä, vaikka en palvelua lopulta tarvinnutkaan. Puhelimessa saamani vinkit mahdollisesti siis estivät ongelman leviämisen. Kiitos vielä!

- R


Kiitokset sinulle ja hauvoillesi, sain mielenrauhan muuttoani varten.
 
- Liisa
 


Palvelu oli erittäin ammattitaitoista. Koirat löysivät hienosti luteet, mutta ennen kaikkea koirien ohjaajan asiakaspalveluhenkinen toimintatapa ja kyky huomioida ludeongelman keskellä asuvat ihmiset, teki vaikutuksen. Myös tiedottaminen työn vaiheista tilaajalle oli ensiluokkaista. Suosittelen lämpimästi Pronosen palvelua.

- Isännöitsijä

Hei,
suurkiitos vielä eillisestä ja ammattimaisesta ja hyvästä asenteestanne!
Mielenrauha on palautumassa.

-J


Kaipa se tästä pikkuhiljaa alkaa elämä voittamaan.
Joka tapauksessa olen sinulle ja sinun pikku ystävillesi ikuisesti kiitollinen avustanne tässä kauheudessa. On ihanaa nähdä, että joku ihminen tekee työtään niin täydestä sydämestä ja antaumuksella; yhteistyösi koiriesi kanssa on ihailtavaa. Te ymmärrätte toisianne täydellisesti.
Sinä et hoitanut vain asuntomme tarkastusta vaan toimit samalla terapeuttina minulle.

Kiittäen

 - M



Kävitte koirien kanssa meillä Tampereella heinäkuun puolivälissä. Mitään merkkiä luteista ei silloin löytynyt, eikä onneksemme ole vieläkään näkynyt!

Eikä olla enää neuroottisesti etsittykään, aika pian tarkastuksen jälkeen rauhoituimme.

Kiitos teille oikein ihanasta ja asiantuntevasta palvelusta!
Tarkastuksesta jäi oikein hyvä fiilis :)


Syysterveisin, xxx


Hei,

Vastaukseni tulee myöhässä, mutta kiitos hyvästä tarkastuksesta ja raportoinnista. Sain kauttasi valtavasti hyvää tietoa lutikka-asiasta.

 Mukavaa kesän jatkoa.

 T: Nimetön


 

Toiminta oli nopeaa ja ystävällistä ja antoi hyvin ammattimaisen vaikutelman. Tämän tyyppisissä asioissa luottamus on tärkeää. Omasta puolestani voin sanoa, että palvelun tarjoajalla on minun luottamukseni.

Terveisin
J.L

 



Hei! Kiitos erittäin paljon ammattitaitoisesta toiminnasta! Aivan huippua palvelua. Samantien purin sohva ja muovitin oikein kunnolla. Laitoin myös nojatuolin ja maton varmuuden vuoksi myöskin muoveihin. Nyt ei ole tullut lisää puremia, joten toivotaan että kaikki mahdolliset lutikat olivat siinä sohvassa. Laitoin kuitenkin isännöitsijälle heti sähköpostia ja aion vielä tänään soittaa. Olisihan se varmempaa vielä tutkia muutkin lähiasunnot ja myös myrkyttää.

Nyt vaan ennen uuteen asuntoon muuttamista alkaa hillitön, pesu-, kuivausrumpu- ja saunotusrumba! Toivottavasti ei enää ikinä tarvitse olla tekemisissä lutikoiden kanssa! Hyi!

Mutta vielä kerran KIITOS! Olet huippu!
 

-J


 

Suuri kiitos sinulle ja koirillesi!
Pelastitte minun yöunet, teille pitäisi antaa hengenpelastusmitali.

 


 

Kiitos! Annoit ”elämäni” takaisin. En voi tarpeeksi kiittää
millä nopeudella ja ammattitaidolla paneuduitte asiaan.
Mutta kiitos vielä kerran! T: SJ

 


 

Aloin epäillä kodissamme olevan lutikoita oireiden perusteella. Ylävartalolle ilmestyi neljän viikonajan punaisia kutiavia alueita. Alue oli noin 1cm x 1cm. Niitä ilmestyi kerran viikossa ja niitä oli kerralla joko vierekkäin 2-3 ja välillä yksittäinen. Puremat tulivat aina öiseen aikaan. Vuoteen tutkin kauttaaltaan sekä kodin nurkat. Missään ei näkynyt mitään. Vuodevaatteissa ei ollut aamuisin verijälkiä, eikä mustia pisteitä. Laitoin valot öisin päälle ja tarkistin vuoteen, ei näkynyt mitään. Ainoastaan kerran sain kiinni yhden luteen yöllä, tämä oli sen jälkeen kun kodissamme oli tehty tarkastus eikä myrkytyksiä ollut vielä aloitettu.

Sain kotiimme ilmoituksesta isännöitsijälle vuorokauden sisällä Niinan jolla oli mukanaan kaksi koiraa jotka olivat koulutettu vainuamaan luteet. Molemmat koirat tekivät havainnoin makuuhuoneessa vuoteessa sekä huoneen nurkassa jalkalistan alla.

Järkytyksen lisäksi oli helpotus saada tietää mikä oli oireiden syy ja siihen saatava apu.
Sain perusteellista tietoa miten toimia ja miten lutikat "mahdollisesti" toimivat. Tieto lisää tuskaa, mutta myös asiantuntijan tietämys myös rauhoittaa.

Seuraavana päivänä "myrkyttäjä" otti minuun yhteyttä saatuaan kuvan ja tiedot jo edellisenä iltana Niinalta, joka oli käynyt koirien kanssa meillä. Asia lähti näin nopeasti etenemään...

Osakodin uusimisen ja lutikoiden myrkytyksen jälkeen toivon saavani Niinan kotiimme lutikkakoirien kanssa "tarkastuskäynnille" koska koen luottavani heidän toimintaansa.
-Nimetön

 


 

Tästä tarinaa: 
"Ensimmäiset puremat ilmestyivät joulukuun (-14) alussa. Emme osanneet epäillä lutikoita vielä tässä vaiheessa. Puremia ilmestyi kuitenkin lisää ja lisää vuodenvaihteen lähestyessä. Syyksi etsittiin hyttysiä ja lintukirppuja, mutta asiaa tarkemmin selvitettyämme oli pakko hyväksyä että kyseessä voisi olla myös
lutikka.

Kutsuimma Niinan koirineen tarkistamaan kotimme heti alkuvuodesta 2015 ja saimme epäilyillemme vahvistuksen. Tästä alkoi kova rumba; täytyi hävittää sänky ja sen viereiset kalusteet ja tekstiilit. Tieto lutikkasaastunnasta vaikutti varsinkin alkuvaiheessa voimakkaasti päivittäiseen elämään, mutta ajan kuluessa sen kanssa oppi olemaan jotenkuten.

Viikon jälkeen sänkyjen yms. hävittämisestä ilmestyi edelleen puremia, joten täytyi ottaa yhteyttä Rentokiliin. Myrkytykset sujuivat joustavasti ja asian etenemisesta infottiin hyvin. Niina kävi tarkistamassa kohteen myrkytysten jälkeen, jolloin koirat eivät löytäneet enää lutikoihin viittaavaa. Nyt reilun kahden kuukauden jälkeen saastunnan toteamisesta elämme edelleen hieman varoen - uuden sängyn hankinta saa varmuuden vuoksi vielä odottaa. On kuitenkin helpottavaa tietää, että saastunta on saatu hoidettua. Jälkeen päin mietittynä ongelman vakavuus yllätti. Onneksi toimimme kuitenkin nopeasti, sillä lutikkasaastunta kasvaa äkkiä hallitsemattomaksi."
H & L

 


 

Olin todella tyytyväinen neuvoihisi, auttamishalukkuutteesi ja koiriin, jotka kaikki asiat yllättivät minut tosiaan hyvin positiivisesti.

Siis se alkoi, kun ystäväni nukkui sohvalla ja aamulla kertoi minulle luteiden puremista, joita oli muutamia pienellä alueella kädessä. Aloimme ensijärkytyksen jälkeen pesemään sohvan irrotettavat päälliset ja kaikki mahdolliset tekstiilit. Haimme samalla netistä tietoa avuksi ja haimme kaupasta jotain myrkkyä muutaman pullon.

Muistaakseni seuraavalla viikolla Niina tuli koirien kanssa tarkastamaan tilanteen ja koirat kiinnittivät hieman huomiota sohvan osaan jossa luteita tod. näk. oli ollut, jonka olin kunnolla myrkyttänyt ilmeisesti onnistuneesti.
Mutta n. kuukauden kuluttua sain sängystä puremia ja Niina tuli pian käymään ja löysi lakanan kulmasta pesäkkeen (munia ja kuoria). Hävitin välittömästi makuuhuoneesta sängyn, yöpöydät, liinavaatteet, peitot, tyynyt, yms yms eli kaiken ja siivosin.
Kutsuin taas Niinan käymään (joka tuli jo seuraavana päivänä) ja sitten kumpikin koira merkkasi patterin putken juuret ja toisen pistorasian selvästi. Sitten kävi myrkyttäjä kahdesti koko asunnon läpi ja tuli vielä kolmannen kerran, mutta ei myrkyttänyt, koska ei löytänyt siihen mitään aihetta.

Sen jälkeen ei ole tullut puremia ja kutsuin Niinan vielä jälkitarkastukseen jolloin kumpikin koira totesi asuntoni puhtaaksi luteista. Olen siis todella tyytyväinen Niinaan ja hänen koiriinsa ja minä uskon, etten mistään olisi saanut yhtä loistavaa apua ongelmassani. Kohtalotovereilleni haluan sanoa, että toimikaa HETI epäillessänne teillä olevan luteita. Niitä voi tulla kenelle tahansa (varsinkin kerrostalossa), eli mahdolliset luteet asunnossa eivät ole millään tavalla häpeä.
Itse pääsin lopulta aika vähällä toimiessani näin nopeasti.
-MV


 

Jouduttuamme syksyllä luteiden hyökkäyksen kohteeksi saimme kuulla että on
olemassa koiria jotka on koulutettu tunnistamaan luteet. Niinpä tuumasta toimeen
ja puhelinsoiton jälkeen pian tulikin suloiset hauvat, Rosso ja Sombro
emäntineen käymään eikä sen jälkeen ollut enää epäilystäkään mitä eläimiä
kodissamme on. Miten tarkkaa työtä koirat tekivätkään merkaten kohteita missä ne
pirut asustaa. Olimme samoihin aikoihin muuttamassa ja uudistettuamme paljon
huonekaluja ja asetuttuamme taloksi pyysimme vielä koiria tarkastamaan uudenkin
kotimme ja ainakaan koirien tarkka vainu ei löytänyt asunnostamme mitään
epäilyttävää. Oikein hyvää kevään jatkoa hauvoille emäntineen.

 


 Vaikeinta tässä lutikkasodassa on se, että vaikka tiedetään milloin se on alkanut, ei tiedetä varmasti milloin se loppuu.

”Lutikkakoirien” rooli on tässä epävarmuudessa ratkaisevan positiivinen. Niillä saadaan kuvaa ongelman laajuudesta. Koirat sinänsä antavat käyttäytymisellään ja energisyydellään positiivista energiaa ja toivoa puhtaasta tulevaisuudesta.

”Kun hermo pettää, kutsu koirat apuun, niin tiedät ainakin ongelman laajuuden.”

-Tyytyväinen kärsijä